Jun
15

Free book – “Cara mudah membuat coklat”

Updated : 21/6/2012

And the winner for the book is :  Commentator no. 3 -  Rozfizal. 

Please email me your full name and address for me to post the book.. thank you for your comment dik,  appreciate your kind words.

My sincere thanks also to all who left their comments, better luck next time :)

__________________________________________________

I have one copy of this book, yes, only one.. (sorry ! ).  Its  brand new,  to giveaway..  published by Utusan Publications.  The authors are Hanirah Mohamad Nur and 2 more ladies.  Basically the book teaches you  how to make simple chocolate – all projects using Compound chocolate.   Retail price is RM38.00.

 

If you would like a chance to win this book,  just follow the simple steps :

1.  Subscribe to receive our newsletter by filling-in the form below (if you haven’t done so).

 

 

2.  Leave your name and email address under the comment section of this post.

Open to Malaysians only ya.. winner will be announced on 21st June, 2012.  Thank you.

novi widati says:

like this book and hope get this one tq

lin says:

1st time jumpa blog ni n ianya amat menarik utk sya mencuba resepi yg ada dalam ni….

Zainab Abdullah says:

Suka sangat kalau dapat miliki buku ini, tambah lagi koleksi & kemahiran buat coklat sendiri. TQ

atiqah says:

salam.already subscribe…email Atiqah_nicky91@yahoo.com

wan kirana says:

mcm mana nak dptkan buku ni…i ni mmg dh lama nk cr buku nak bt coklat ni pasal asal nk buat kek je smpi time nak salut ke pape yg melibatkan coklat mesti failed

Aidazura says:

Hi Kak Min…

Kalau sy dapat buku ni bertambahlah ilmu dalam dunia coklat. Saya suka buat coklat tp tak suka makan coklat… pelikkan…

Rozila says:

Hi kak min… Have been a silent reader of your blog. Followed a number of recipes that you’ve shared and thank you for posting and sharing them with your readers. Tried doing chocolates which i learnt thru youtube. Chocolates turned out ok from the mould, unfortunately did’t when i put the lolly stick. Need to learn this, therefore, i hope this book will be mine..

uma says:

have tried making chocolates but in vain, hope i get this book to help.
thank you.

siha says:

Buku ni best! harap2 dpt jadi milik saya boleh saya tambah pendapatan @ makan dgn keluarga. Dah lama ikuti blog ni, rakan FB lagi!!

rosmawati says:

saya selalu ikuti perkembangan your blog. Now sekarang dah timbul rasa minat untuk belajar baking, saya amat bersyukur dengan kemudahan yang Allah berikan sekarang. Thanks a lot.

devi a/p subramaniam says:

Pernah buat chocolate. Bertuah jika saya dapat buku itu.

Tamil Selvi says:

Hi Min,
I have subscribe the newsletter long time ago…hope the book will be mine…

siti says:

semoga sayalah orang yang bertuah tu…choose me,please,please…

noreha che sidik says:

i like… waiting for that kind of book… simple and easy and yet elegance

rafiza says:

wah mesti seronok kalau dapat..leh tambah ilmu..

Ainul says:

Thanks for Sharing…still learning and will attend your classes…Pengalaman belajar dgn akak mmg sweet…Thanks!

Eunice Lee says:

Thank you for Kak Min in generous sharing …. i hope is me …

Rokiah says:

Hi! Ini utk org yg baru subscribe ke? Klu nk beli kat pasaran dh ade ke? Saya dh beli kedua2 buku seblm ni..klu dpt yg ini bgs juge sbb skrg tengah nk berjinak2 buat coklat tapi hasilnya blm memuaskan. Hrp2 saya dpt miliki buku ini heh…

faseeha says:

k.min nak jgkkkkkk =) heee
debot_ryoma@yahoo.com

Ilin says:

Mencari ilmu itu tak pernah ada noktahnya. Hoping to be the lucky winner, mudah la nak buat coklat :).

sabrina says:

PERGI KLASS CHOCOLATE DAH…MAKAN CHOCOLATE LAGILAH SUKA…BUAT CHOCOLATE GITU2 JE..SBB REMEH..KENA TEMPERINGLAH…CEPAT KERASLAH…TAK TAHU PULAK ADA CARA MUDAH NAK BUAT CHOCOLATE…HARAP2 DPT MENANG BUKU NI…

asma mohd zainuddin. says:

min, thanks for the info printing at pastrypro. hope to join your class on the 24th, masih ada kosong ke? i love chocolates and do hope that the book be mine.

Ziya says:

Moga BUKU COKLAT ni milik saya…. Tima kasih Min.

nik ida mardiana says:

bestnya buku ni kak min… hopefully leh dapat buku ni… :)

Shakila Mohamed Dawood says:

Semoga saya mendapat buku “cara mudah membuat coklat” ini dari Min… insyaallah… boleh dimanfaatkan untuk menjana pendapatan extra buat keluarga….

INTAN YUSLIANA says:

I first time mengomen, slalu tgk dr jarak jauh jer. Kali ni teringin buku coklat unya pasal cuba la tinggalkan kesan jejak.. Harap2 dpt ler.

emmamiza says:

Saya SUKA makan COKLAT.. Saya laaagi suka kalau saya dapat buku “cara mudah membuat coklat” ini. :)

saya dah lama follow this blog. dah sign up daah lama dulu :)

salmah abdullah says:

seumur hadup belum pernah buat chocolate sendiri makan ada kali ini nak cuba

Hasnita binti Fazal Dad Khan says:

bertuahnya kalau buku ni jadi milik saya.

norliza suarnur says:

I love, love & love chocolate very much… I hope to have the oppurtunity to win this great book!!

shaputeri says:

already signup…
Shaputeri…. e-mail : sha.princess@gmail.com…. 012 2264665

PSYeo says:

I hope to win this book. =D

linda manap says:

bestnya buku ni.. lg best kalau saya dapat.. hehe..
tq in advance sis..

chausri says:

I like that book.Hope I get .tq

Azatul says:

Masya Allah, best lah akak. Boleh buat project coklat utk weeding adik nanti. Mudahan ada rezeki utk saya. Amin :)

Zaini Hashim says:

I want i want i want……..i want to be good in making homemade choclate coz all my 4 kids choc lovers and i want to do it myself, with love…

azlina abd aziz says:

not too late, a gift, for father’s day celebration. Great offer Min! I clicked “LIKE”

ida rohaina says:

hi…saya dah subscribed, bestnye kalau saya dapat.

Zie says:

hope menang jugak,,, hukhuk

ida says:

Kak Min,
Mudah-mudahan saya la orang yang bertuah itu…Amin.
Suka sangat buat coklat. Harap sangat buku ni dapat tambah ilmu.

Rozfizal says:

hi..dah subscribe baking project newsletter dah lama..one of my favorite blog..cuba la resepi apa pun InsyaAllah pasti jadi..segala ilmu yg diperturunkan di situ adalah dr hati yg ikhlas..tq for everything..buku kraf gula sentiasa menjadi panduan for beginners like me. tq..tq..thanks again..u will always be my inspration d alam bakery..

Chik mimi says:

sukaaa suka kalau boleh dapatkan senaskah

Izzah Azura says:

Hi Kak Min, hope to win this book. Have subscribed to your news letter long ago :)