Apr
24

My book is out – KRAF GULA

I’m so excited, my long awaited book is out today ! This is a book in Malay language, 95 pages and selling at RM30. Thank you very much to Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd for giving me this opportunity (special thanks to Cik Azwa, the editor). Its now being sold at Utusan’s booth, at the Kuala Lumpur International Book Fair, PWTC. And hopefully soon, will reach all major book stores.

I’ve added this book in my online store, at the price of RM28.50. So if you would like to have a copy, please order online and I will deliver it to you on the 15th or 30th of the month.

More great news – I HAVE 3 COPIES TO GIVEAWAY !! Open to anybody, anywhere who understand Bahasa Melayu. Just register at the top page,  log-in and leave your comment after this post. Don’t forget to include your e-mail address. Closing date is 30th April, 09.

Before I go, some announcement. Class in Penang will be on this 9th and 10th May. Please email me if you would like to join. Classes in my KL kitchen will be held on weekends, please see the “Class Schedule” at the top page. Thank you for your support.

Salam,

shyfiqa lee abdullah says:

Salam…kak buku ni ada di jual lagi tak? macam mana nak order?

yana says:

salam..kak, ada jual lagi x buku nie?? di mana bole dapatkannya ye..tq

Wardiah says:

salam…tahniah!!!saya merupakan orang yang baru ingin mencuba menyediakan kek2 yg cntk2…sy bermula dgn membuat muffin…kini sy sedang mencari buku yg dpt membantu sy dlm membuat dekorasi…sekadar mencuba nasib…smg buku ini dpt sy miliki..smg buku ini dpt membuka pintu rezeki yg luas buat saya. akhir skali smg akan terhasil lg buku2 sebegini…Teruskan usaha!!!

siti says:

salam kak min,sya dr sandakan,sabah..bila kak min nak datang k.k lagi. sya berminat nak ikut class baking.semuanya cantik2…

Yasmin says:

Tq semua. Buku akak ni sekarang ada jual kat MPH. Utk yg susah dpt, boleh order kat akak, akaun no. kat top page ni. RM5 utk pos, so total is RM35. Tkasih.

Nanie says:

akak saya nak beli buku ni bleh..nnt email kan saya akak punya bank accoun number…saya nak 1 copy..please.a.s.ap.

rafiyus says:

Salam…accidently stumbled into ur blog last night. Very helpful for those yang gile-gile line ni…still could find ur book in sg petani bookstores. not even at popular or hassani. Congrats

ayu says:

slm k.min..sy ni sbnarnya trsesat ke laman k.min..dh trsesat 2..tba2 trnampak kraf gula..dh lama dh sy cr buku yg cm gni ni..blh sy thu..mcmana nk dptkan bku ni ek?sy ni kt dgun..blh x k.min pos?kt dgun ni dh serata sy cr..tp x ketemu jgk…

rizza says:

Tahniah Kak Min…

Syabas!!… Diharap selepas keluaran buku ini, makin banyak lagi keluaran buku-buku kek dekorasi yang bukan sahaja sedap dipandang keknya tetapi sedap dimakan jua keknya….

buku yang menggunakan Bahasa Melayu didalam penulisan nya amat bagus…. dan membantu ramai lagi org2 Melayu menceburi bidang ini..

teruskan usaha Kak Min…

p/s: bile le saya nak dapat buku ini.. best nya…

Rizza
wannfariza@yahoo.com

Penyulawa says:

hari2 ku telek buku tu… anak2 pun suka menelek… yg best bahasa melayu tu… senang nak paham. bukan senang nak cari buku macam tu… jgn kata buku bahasa melayu, yang omputih pun susah dapat kat malaysia nih. kalau ada pun, tak berkemampuan akaq nak menggapainya.

Masa kat book fair aritu, akak terus tertarik ngan tajuk dan kaler buku yg hitam tu… tengok penulisnya YASMIN SANUSI… macam pernah ku liat nama itu, tp dimana ya??? Grab terus dek non… bila bayar ada 20% off lagi… untung banyak akaq…

terimakasih ya min atas usaha yang murni ini. semuga ilmu yg diberikan ini boleh dimanfaatkan oleh semua. Congratulations!

I am waiting for the next issue, Insyallah…

ah mat gebu says:

Minn…tahniah yeaaa…..i tumpang bangga lah teman blogger dah ada buku sendiri……

Kamsiah bte Ajing says:

Assalmualaikum,
TAHNIAH lah Min kerna dapat mengeluarkan satu Buku yang kak anggap begitu Indah sekali. Shukurlah sekurang2nya memudahkan kami yang baru belajar mendapat buku yang berfaedah ini dgn harga yang berpatutan.
Terima kasih.

mozzaburger says:

Hai kak Min..
Tahniah dan Syabas kak Min atas lahirnya buku kraf Gula yang berbahasa Melayu sebab susah nak jumpa buku2 seperti ini dalam bahasa Melayu. Dengan Harga yang sangat berpatutan dapat memberi peluang kepada semua golongan belajar dan mendapat manfaat daripadanya. Semoga Kak min terus maju jaya…Maju Bangsa Majulah Negara

reen says:

Salam, Kak Min..
Seronok sangat bila dapat tau pasal buku ni.. sekurang-kurangnya dapat juga saya menimba ilmu darinya.. Kalau nak pergi baking course jauh sangat rasanya memandangkan saya kat Sabah ni.. Tahniah juga..

azurarahman says:

Salam kak min.. pertamanya zura bangga org Melayu kita boleh maju. Teruskan usahamu sis.. zura percaya untuk kak min sampai ke tahap ni dh pelbagai cabaran dan dugaan kak min tempuhi kan?

Lastly, zura doakan segala impian dan harapan kak min tercapai.

[http://azurarahman.blogspot.com]

norizafran says:

Salam Yasmin. Tahniah! Sebab berjaya menulis dan menerbitkan buku yang cantik dan penuh informasi ni. Cantik-cantik gambar yang dipaparkan. Tapi, saya tak jumpa pun buku ni di Pameran Buku PWTC. Saya pergi malam, hari yang penghabisan. Agaknya dah habis, sold out. Saya memang ternanti-nanti dan memerlukan buku yang memaparkan informasi cara menghias kek menggunakan fondant. Selalunya saya lihat di internet, sambil berangan, kalaulah ada buku-buku sebegini yang diterbitkan oleh orang Malaysia. Alangkah bagusnya. Rupanya Ysmin dah memenuhi impian kami yang berminat dengan hiasan kek. Tahniah sekali lagi!

cekmekzue says:

Salam Min,
stumbled upon this blog and am I glad that I did, because your book is out at the right time when I am actually looking for something similar, on how to decorate using fondant! Perfect timing! I guess, ” congratulation” is in order for your first publication and may it not be the last. Thank you for sharing your knowledge on how to produce something so beautiful and creative with us. I am not the kind of person who would win during lucky draws or win any competition, i never even get the SSP lucky draw,hi..hi… but if I do get this book from, you, it’ ll be like a miracle, who knows….if lady luck is on my side, so to speak.Once again, Tahniah!
from me, Zue at http://www.cekmekzue-zue.blogspot.com

choongyuen says:

Hello Yasmin…congrats on your 1st publication…. all the best!

kamalina says:

kak min….cayalah!!!!! dah tulis buku…. TAHNIAH!!! agak2 blh dpt tak yg giveaway tu??? NAK…NAK…NAK… tgk kat luar pun dah mengancam… tak sabar nak belek isi kandungan… hope i’ll be one of the lucky winner… :D

aimi_jalina@yahoo.com

shilme says:

Tahniah Min,

Semoga terus berjaya dalam apa yang di ceburi….

shilme.

chubbybeary84@yahoo.com says:

Salam Kak Min,

Tahniah ye kak atas segala usaha yg akak telah buat selama ini. Terutama sekali dengan keluarnya buku terbaru akak ni. Selama ni saya cuma menjenguk saje takut nak comment. Tp dengan melihat usaha gigih akak ni saya salute kat akak. Lia doakan semoga akak bertambah success.

chubbybeary84@yahoo.com

mawarceria says:

Salam Kak Min, tahniah Kak Min. Lepas ni boleh buat buku utk cupcakes. I sure akan jadikan koleksi. Thank you for sharing your knowledge with all of us. Kak kalau boleh kak buat your kelas kat SP . Ok Love yo hear from u.Bye.

zuramail says:

Salam Min,

Congratulations! Wah, Min sudah maju selangkah lagi dengan menulis buku pula! Tabik laaa…

Kak Mai doakan moga Min berjaya menjadi ‘celebrity chef’ yang disegani ramai satu hari nanti. Maybe you’re the next Norzailina Nordin…. who knows!!??

Kak Mai

selvint01 says:

Hi Min,
Congratulation!!!!All the best and keep on your work…
No wonder u r a bit silence…busy working out your book i guess.
All the best and congrats!!!

regards,
selvi
selvint01@gmail.com
selvint01@yahoo.com

kak tim says:

salam Yasmin…

Tahniah..akhirnya lahirlah sebuah buku yang amat dinantikan oleh penggemar pelbagai hiasan kek..

Memang tepat dan berfaedah sekali apabila buku ini dihasilkan oleh seorang yang benar-benar mendalami bidang ini..

Selamat berjaya dengan bermacam-macam projek lagi di masa depan..

weencupcakes says:

I want oneeeeeeeeee!!!

bunch of congrats kak min on your first book!! Wish you more success to come in the future!!! Been following your progress I must say, I’m so proud of you!! You’re my mentor!! *in silence* hehe…

p.s: We met in cake connection’s first ever demo class :)

Ummiputeri says:

salam kak min…tahniah kerana lahirnya buku yang berguna ini….saya ingin sekali memilikinya…insyaallah….semoga kak min terus gemilang…amin.

yilin says:

Congrate Yasmin! Proud of you. How i wish i could be a “star” like you my dear. I will definitely get a copy of this book should the “free” book not to be with me.. ;-)
Keep up your great work!

Susan says:

congrats Yasmin…i will get a copy of this book for sure if i am not lucky enough to win this here… :)

syazwaniadnan says:

aiyo, mcm mana boleh terlepas pandang pula buku ini ye..
tp wani went there b4 k.min posted out this entry..
apa2 pun, wani wish u all the best..
kami nantikan kemunculan adik2nya yg lain :)

all the best Kak Min ^__^
syazwaniadnan[at]gmail[dot]com

whaslinda says:

Salam Kak Min, congrats for your 1st publication. Syiok sgt bila dpt tau akak ada buat buku. Linda nak bli 1 copy with your signature! heheh. Kat Ipoh ni xde lg =D Hope I’ll be the first to have it… heheh

p/s: Pos ke sini boleh? heheh

zarina says:

Congrats Yasmin. wow! that’s some achievement that most of us can only dream. i’m sure you must have put a lot of work to come up with this book. hope we can get it in our bookstores in Penang soon. as Yvonne mentioned , if its published in English, i’m sure it will hit the international market.

yvonne says:

asalaamu’alaikum Min,

Congratulations on publishing your book, that’s so wonderful masha’allah! What a great resource your book would be to have in the U.S. So many people here don’t know enough about Malaysian cooking, desserts or about talanted Malaysian women like yourself. Even if we can’t understand the language, the pictures still tell a beautiful story of your work and is a great example for other women to follow :-)

Yvonne
(My Halal Kitchen)

Mathi says:

Hi Kak Min,

It is very interesting and exciting to know that there’s a Malaysian version of cake decorating book. Congrats on your achievement!! Hope to see more from you. Can’t wait to check out your book!!

Regards,
Mathi

Eva says:

Sekalung tahniah diucapkan pada kak min atas lahirnya buku pertama kak min iaitu buku kraf gula. Saya yakin buku ini sesuai dijadikan panduan bagi mereka yang dahagakan ilmu kraf gula seperti saya.

Semoga kak min beroleh berkat atas ilmu yang dikongsikan bersama ini dan semoga kak min murah rezeki selalu.

Terima kasih.

Eva-Labuan

Mak Teh says:

tahniah Min.will visit my nearest bkstore soon.

boxhousestudio says:

Assalamualaikum Min

Tahniah!!!..anak sulung dah lahir…terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu dengan melahirkan sebuah buku kraf untuk di jadikan panduan dan ingatan sehingga akhir hayat..semoga terus dapat melahirkan buku buku yang lain juga….mana tahu nanti buku ini di jadikan dwi-bahasa, bahasa malaysia dan bahasa inggeris supaya jauh lagi perjalanan buku yang pernuh berwarna warni serta mengandungi tip tip yang berguna.

Tahniah sekali lagi dan happy-happy selalu
kak tun
boxousestudio

halen says:

alhamdulillah kak min,
sekalung tahniah kerana telah berjaya melahirkan sebuah buku ‘kraf gula’.
saya pasti buku ini dapat memberi banyak panduan dan ilmu yg berguna kepada semua peminat ‘gum paste, sugar paste, fondant dan sbgnya..
sebagai bekas pelajar kak min sudah semestinya banyak lagi ilmu-ilmu yang ingin saya perolehi.
memandangkan kita jauh terpisah laut china selatan sudilah kiranya kak min menghadiahkan saya ‘anak pertama’ kak min.
semoga perjuangan kak min akan terus berpanjangan di dunia kek yang tercinta.

halen-kk,sabah
hardlena@gmail.com

ninoZi says:

salam kak min…

salam tahniah lahirnya kraf gula
penambah koleksi ilmu dekorasi
ku cuba nasib andai rezekinya ada
andai pun tidak, pasti tetap ku beli……
:D

tahniah!

ikhlas,
ninopod@yahoo.com