May
14

More tags..

This is a tag from a blogger friend, Mat Gebu, originally from Siti Azma. I’ll try to translate it in English for the benefit of all.

CookingBookmark.com mission :

  1. Mewujudkan laman khas komuniti Food-Blogger dengan meletakkan sebanyak mungkin link blogger yang terlibat dengan makanan. (To create a special Food Blogger community by having as much as possible links involving food)
  2. Membantu mengembangkan home-based bussiness yang berkaitan makanan. (to broaden home-based business relating to food)
  3. Mengeratkan ikatan Food-Blogger negara-negara yang memahami dwibahasa – Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapore terutamanya. (to have a close knit community of food bloggers for countries which understands both language, mainly Msia, Indonesia, Brunei and Spore)

Untuk TAG ini, anda perlu (rules)

  1. Register di laman www.cookingbookmark.com. Masukkan link anda di direktori mengikut kesesuaian blog anda. Anda boleh masukkan link blog anda lebih dari satu kategori sekiranya mahu link anda lebih popular. (Register at the above site, add your link)
  2. Masukkan 2 link kesukaan anda di ketegori lain. Contohnya link url yang berkaitan dengan makanan untuk dikongsi bersama. (add 2 of your favourite sites in other categories)
  3. TAG sekurang-kurangnya 3 orang rakan blogger anda untuk meneruskan misi ini (tag at least 3 blogger friend to continue the mission)

Therefore, Bakingproject.com shall pass on this tag to 3 friends :

http://zaitgha-dayindayout.blogspot.com/

http://myfoodilicious.blogspot.com/

http://www.bundazasha.blogspot.com/

All the best for www.cookingbookmark.com. I see very few Indonesian sites there, so maybe Bundazasha can help to add more links. It is certainly nice to get to know other foodie blogs in neighboring countries.

Salam,

 

Min says:

haha.. Mas, take your time. Dont worry, be happy.

Myf says:

Ohhh I’ve been tagged! :-) Will look into this soon… been extremely hectic with lots of on-going stuffs…. :-)

zaitgha says:

i registered awhile ago, will look around about the other blogs as many that i frequented were tagged too he he he…..personally this is a good effort

Min says:

Siti, eh ye ke dah pernah dtg sini ? Kadang tak tau siapa visitor. Siti memang dah lama dok sana ke ? Best kan mesti senang nak dapat all the tools, kat sini tools sugarpaste semua mahal. Tkasih, semoga blog ni dpt membantu kita sama-sama.

salam Min,

ini rupanya Min yang jenguk dapur saya. terima kasih Min. Siti dah jenguk lama dah blog Min, segan nak tegur jer.. kagum sungguh dengan blog yang informative dan tak kedekut ilmu macam Min ni. Teruskan usaha Min, semoga mengalir-ngalir rezeki Min.

Salam Mesra,

Siti, Germany